Pokrenut mentorski program u okviru projekta Active Girls

U četvrtak 12. decembra 2019. godine u Žutom salonu Pokrajinske vlade u Novom Sadu održan je sastanak upoznavanja (introduction meeting) mentorki i učenica (mentorina) u okviru projekta projekat „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – ActiveGirls“, koji sufinansira Evropska unija kroz Interreg – IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, sa ukupnim budžetom od 210.865,04 evra, od čega sredstva Evropske unije (IPA) iznose 179.235,28 evra.

Vodeći partner na projektu je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu a ostali partneri su Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Opština Senteš u Mađarskoj i Skvoš klub „Tisa“ iz Segedina.

U ime Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu prisutnima se obratila Aranka Binder, pomoćnica za sport. Sastanak je vodio Marko Adamović, menadžer projekta iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Na samom početku sastanka, nakon uvodnih reči, Tamara Glišić-Krivošija je prezentovala mentorski program u okviru projekta Aktivne devojčice. Nakon toga je izvršeno upoznavanje parova (mentorki i mentorina) i date su smernice za realizaciju ove aktivnosti u narednih 6 meseci. Ovim sastankom je u stvari započeo mentorski program u okviru projekta.

Pored Marka Adamovića, ispred pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima Danijela Dabić-finansijski menadžer i Dragan Veličković-administrator projekta.

Sastanku su takođe prisustvovali, ispred Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine članovi projektnog tima Jovana Rapajić i Tamara Glišić-Krivošija.

Mentorke su se danas predstavile prisutnima i svaka ponaosob je iznela ukratko svoj sportski život počevši od osnovne škole do današnjice.

Mentorke u okviru ove projektne aktivnosti su naše istaknute vrhunske sportistkinje:

  • Aranka Binder-streljaštvo;
  • Antonija Nađ Kosanović-kajak;
  • Vukosava Đapić Atanacković-atletika;
  • Maja Ognjenović-odbojka;
  • Jelena Erić Rakonjac-rukomet;
  • Dejana Butulija-košarka.

Sastanku su takođe prisustvovali i predstavnici 6 osnovnih škola koje su direktno uključene u sam projekat sa po jednom učenicom iz svake škole.