Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je opštine Novi Kneževac i Čoka

U četvrtak 28. marta 2019. godine Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je opštine Novi Kneževac i Čoka. Cilj posete jeste realizacija projekta „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – ActiveGirls“, koji sufinansira Evropska unija kroz Interreg – IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, sa ukupnim budžetom od 210.865,04 evra, od čega sredstva Evropske unije (IPA) iznose 179.235,28 evra. Ispred pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu poseti je prisustvovao i Marko Adamović, samostalni savetnik za sport i menadžer projekta Active Girls.

U razgovoru sa predsednikom Opštine Novi Kneževac, dr Radovanom Uverićem, članicom Opštinskog veća, Aleksandrom Ranković i direktorkom Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, Svetlanom Tamaši Jevtić, Batez je naglasio da je podrška ženskom sportu jedan od prioriteta u Programu razvoja sporta u AP Vojvodini. Tom prilikom, zajedno su prisustvovali času fizičkog vaspitanja učenika i učenica četvrtog razreda u osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ i prošetali sportskim terenom na Smiljevači, čiju je izgradnju tokom 2017. godine, sa dva miliona dinara, sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Takođe, pokrajinski sekretar Batez posetio je i osnovnu školu „Dr Tihomir Ostojić“ u Ostojićevu u opštini Čoka, gde je projekat prekogranične saradnje predočen direktoru te škole, Antoniju Cicmilu, školskom psihologu, Valentini Stokić- Rakin i predstavnicima lokalne samouprave, Mihajlu Popoviću i Radovanu Budodalčevu. Tom prilikom, takođe su obišli lepo uređene učionice i školsku salu sa fizičko vaspitanje kao i terene na otvorenom i predivno sređeno školsko dvorište, gde je usledilo zajedničko fotografisanje sa delom učenika i učenica i njihovim učiteljicama i nastavnicima.

Ove posete opštinama Novi Kneževac i Čoka gospodin Batez iskoristio je da se uveri u stanje sportske infrastrukture na teritoriji pomenutih opština kako bi se u narednom periodu, zajedničkim sredstvima, sportski objekti, a posebno školski sportski objekti sanirali, adaptirali iopremili.