Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je opštine Mali Iđoš i Vrbas

U sredu 27. marta 2019. godine Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je opštine Mali Iđoš i Vrbas. Cilj posete jeste realizacija projekta „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – ActiveGirls“, koji sufinansira Evropska unija kroz Interreg – IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, sa ukupnim budžetom od 210.865,04 evra, od čega sredstva Evropske unije (IPA) iznose 179.235,28 evra. Ispred pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu poseti je prisustvovao i Marko Adamović, samostalni savetnik za sport i menadžer projekta Active Girls.

U projekat je direktno uključeno 6 opština sa teritorije AP Vojvodine i to Novi Kneževac, Čoka, Mali Iđoš, Vrbas, Apatin I Odžaci. 6 osnovnih škola iz navedenih opština će biti kompletno opremljeno sportskim spravama i rekvizitima za časove fizičkog vaspitanja.

Goste iz Sekretarijata najpre je primio predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić sa saradnicima. Nakon radnog sastanka u Opštini predstavnici Sekretarijata i Opštine u obišli OŠ  „Vuk Karadžić“ iz Lovćenca koja će biti opremljena sportskim spravama i rekvizitima.

Nakon posete opštini Mali Iđoš delegacija Sekretarijata je posetila opštinu Vrbas. Goste je primio predsednik opštine VrbasA Milan Glušac sa saradnicima. Nakon radnog sastanka u Opštini predstavnici Sekretarijata i Opštine u obišli OŠ  „20. Oktobar“ iz Vrbasa koja će takođe biti opremljena sportskim spravama i rekvizitima.

Ove posete opštinama Mali Iđoš i Vrbas gospodin Batez iskoristio je da obiće i uveri se u stanje sportske infrastrukture na teritoriji pomenutih opština kako bi se u narednom periodu, zajedničkim sredstvima, sportski objekti, a posebno školski sportski objekti sanirali, adaptirali i opremili.