Održan sastanak projektnog tima u okviru projekta Active Girls

U ponedeljak 04. novembra 2019. godine u Plavom salonu Pokrajinske vlade u Novom Sadu održan je 5. sastanak projektnog  tima u okviru projekta projekat „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – ActiveGirls“, koji sufinansira Evropska unija kroz Interreg – IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, sa ukupnim budžetom od 210.865,04 evra, od čega sredstva Evropske unije (IPA) iznose 179.235,28 evra.

Vodeći partner na projektu je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu a ostali partneri su Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Opština Senteš u Mađarskoj i Skvoš klub „Tisa“ iz Segedina.

Sastanak je vodio Marko Adamović, menadžer projekta iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Na radnom sastanku je napravljen kratak pregled i presek stanja na svim aktivnostima. Najviše se razgovaralo o realizaciji preostalih aktivnosti kao što su mentorski program, izvođenje demo časova, organizacija zatvarajuće konferencije, prikupljanje podataka i izrada mobilne aplikacije.

U radnoj atmosferi, kroz pitanja i odgovore, partneri su detaljno razmotrili i razjasnili sve nedoumice kako bi projekat neometano mogao da nastavi sa realizacijom.

Na kraju sastanka prisutnima se obratio Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Gospodin Batez je izrazio zadovoljstvo obzirom da se ovaj prjekat uspešno privodi kraju i da su gotovo sve ključne aktivnosti završene i utrošena sredstva uspešno opravdana. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu je naglasio da će Sekretarijat nastaviti sa apliciranjem i realizacijom projekata iz EU fondova u narednom periodu.

Pored Marka Adamovića, članovi projektnog tima ispred pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu su Danijela Dabić-finansijski menadžer i Dragan Veličković-administrator projekta.

Sastanku su prisustvovali, ispred Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Tamara Glišić-Krivošija, ispred opštine Senteš Šandor Lantoš i Laslo Rak i ispred Skvoš kluba  „Tisa“ iz Segedina Ištvan Nemet.